Fysiotherapie Praktijk Raamsdonk op facebook
Fysiotherapie, oedeemtherapie en acupunctuur
Bel Praktijk Raamsdonk 0162 - 513655

Al meer dan 30 jaar een vertrouwd adres!!

Fysiotherapie, Oedeemtherapie en Acupunctuur

Praktijk Raamsdonk is gevestigd in Raamsdonk, onderdeel van de gemeente Geertruidenberg. Door middel van Fysiotherapie, oedeemtherapie of acupunctuur kunnen wij u helpen met uw klachten...

Fysiotherapie

Fysiotherapie is een behandeling om klachten met betrekking tot het bewegingsapparaat, zoals gewrichten, spieren, zenuwen, de huid of een combinatie hiervan te verminderen. Fysiotherapie is maatwerk. Individueel moet worden bekeken welke behandelmethode het meest geschikt is.
Het verminderen van de klachten vindt plaats door gerichte oefeningen, advies en begeleiding. Bij Praktijk Raamsdonk kan fysiotherapie individueel maar ook in groepsverband gedaan worden. Fysiotherapie is met name geschikt voor Spier-, pees-, en gewrichtsklachten, sportletsels, conditietraining, herstel, rug- of nekklachten, , hoofpijn en stress klachten. Lees verder over Fysiotherapie...

Oedeemtherapie

Oedeemtherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie gericht op zwellingen. Om oedeem te verminderen en het lichaam te helpen het overtollige vocht te verwijderen, zijn verschillende behandelmethodengeschikt. Bij de totale oedeem behandeling passen wij vaak meerdere behandelmethoden toe. Tezamen vormen ze oedeemtherapie. U kunt bij ons terecht voor o.a. lymfoedeem. Lees verder over oedeemtherapie...De oedeemtherapie wordt in dit filmpje goed verklaard.

Acupunctuur

Acupunctuur is het bekendste deel van de Traditionele Geneeswijze (TCM) en wordt al vele duizenden jaren toegepast als geneeswijze. De acupuncturist stelt het welbevinden van de mens centraal en beschouwt de ziekte niet als een op zichzelf staand fenomeen. De acupunctuur gaat ervan uit dat lichaam, geest en omgeving niet los te zien zijn van elkaar in gezondheid en in ziekte. Acupunctuur wordt steeds meer als AANVULLING op de Westerse geneeskunde gezien. Acupunctuur is met name geschikt voor acute of chronische pijnklachten, vermoeidheid, Stoppen met roken, overgewicht (incl dieet ), hooikoorts en zwangerschapsklachten. Lees verder over acupunctuur...


De grote trainingsruimte voor fysiotherapie


Praktijk Raamsdonk in de Media


Dry Needling

Steeds meer patiënten hebben hun eerste kennismaking met acupunctuurnaalden bij een fysiotherapeut die zo trigger points (pijnlijke punten in de spieren) behandeld.


Pijnlijke punten in de spieren noemt men in de Chinese geneeskunde Ah-shi punten. Ah-shi betekent, vrij vertaald: ‘daar is het, daar doet het pijn!’ 

Het behandelen van Ah-shi punten is een techniek die van oudsher tot het domein van de acupunctuur behoort en door acupuncturisten veelvuldig wordt toegepast.

Een klassiek opgeleide acupuncturist kijkt niet alleen naar de pijnpunten, maar beoordeelt tevens uw algemene energie- en klachtenbeeld. Daardoor kan hij inschatten of een triggerpuntbehandeling of Dry Needling gewenst is of dat hij zal kiezen voor een zachtere techniek en ondersteuning van uw energie.

U kunt bij pijnlijke punten in de spieren dus terecht bij een fysiotherapeut. Ook kunt u kiezen voor voor Hans van Dorst, die naast fysiotherapeut ook acupuncturist is.


Back to golf

Hans van Dorst is ook geschoold d.m.v. de cursus Backtogolf en kan zo gericht golfers analyseren, behandelen en adviseren in de beoefening van hun favoriete sport: golf.

Waarom is Praktijk Raamsdonk een goede keuze?

  • al meer dan 30 jaar een vertrouwd adres in de regio.
  • Ruime Praktijk en goed geoutilleerd.
  • Korte wachttijden.
  • Prettige en persoonlijke aandacht en benadering van uw klachten.
  • Fysiotherapie Praktijk met als specialisaties oedeemtherapie en acupunctuur
  • Behandelaars zijn BIG- geregisteerd en opgenomen in de kwaliteitsregisters van het KNGF de N.V.A en de N.V.F.L.
  • Praktijk Raamsdonk heeft het felbegeerde kwaliteits CERTIFICAAT HKZ-ISO 9001behaald.
  • Praktijk Raamsdonk is onderdeel van Fys Optima. Een landelijke keten van samenwerkende fysiotherapie-praktijken en dus HKZ-gecertificeerd.


wachtkamer