Fysiotherapie Praktijk Raamsdonk op facebook
Fysiotherapie, oedeemtherapie en acupunctuur
Bel Praktijk Raamsdonk 0162 - 513655

Hans van DorstHans van Dorst is in 1981 te Breda afgestudeerd als fysiotherapeut en werkt sinds 1984 in zijn praktijk te Raamsdonk (onderdeel van de gemeente Geertruidenberg).
Gedurende de periode 1981-heden heeft hij zich op diverse gebieden laten nascholen, zoals manuele lymfdrainage/oedeemtherapie, sportfysiotherapie, diverse vormen van manuele therapie en osteopathie. Certificaat osteopathie is behaald in 1991.
Gaandeweg deze laatste studie is interesse in de TCM (traditionele chinese geneeswijze) ontstaan, heeft hij met goed gevolg de EUTCM doorlopen en is in 2000 afgestudeerd als acupuncturist ( klassieke acupunctuur, auriculotherapie en Dry Needling ). Gedurende de tijd is hij meer vanuit het totale mensbeeld (holistisch) gaan denken en werken. In januari 2009 heeft hij de opleiding chinese kruidenleer met goed gevolg afgesloten, mag hij zich HERBALIST noemen en is ingeschreven in het herbalistenregister van de NVA.
Sinds 2014 past hij de methodiek van Dr Tan en Dr Tung toe, een verdere verdieping van de klassieke chinese acupunctuur (TCM). Vooral bij pijn is dit een effectieve behandelingsvorm. 
 
E-mailadres Hans:Doel van de behandelingen

Doel van de behandelingen in Praktijk Raamsdonk zijn het behouden of verkrijgen van een optimale gezondheid, waarbij het lichaam en de geest van die persoon niet los van elkaar te zien zijn. Een eigen, actieve, inbreng en motivatie van de mens is erg belangrijk voor het bereiken van een maximaal behandelresultaat. We gaan in Praktijk Raamsdonk dan ook uit van een actieve benadering van therapeut en patiĆ«nt. 
Uiteindelijk doel van de behandeling is om de mens zo optimaal, prettig en onafhankelijk te laten functioneren binnen zijn omgeving. Uiteraard streven we daarom ook naar korte wachttijden en waar nodig wordt er gestart met de behandeling op de dag van aanmelding.
Sinds januari 2011 heeft Praktijk Raamsdonk zich aangesloten bij FYSOPTIMA, een samenwerkingsverband van fysiotherapiepraktijken doorheen heel Nederland. Meer informatie hierover kunt u vinden op www.fysoptima.nl
 
Via deze organisatie is op 1 maart 2012 door Praktijk Raamsdonk het felbegeerde CERTIFICAAT HKZ-ISO 9001 behaald !!
 
 

Coby Stekelenburg Coby Stekelenburg werkt sinds 2007 in Praktijk Raamsdonk en vanaf 1 januari 2011 is ze fulltime als fysiotherapeut en oedeemtherapeut  in Praktijk Raamsdonk aanwezig. Ook verzorgt ze de afdeling medische fitness en is helemaal thuis in het werken met groepen, zoals bij diabetici.
Vanaf 2008 is Coby gespecialiseerd in de oedeemtherapie (en de oncologie). Dit na een gedegen opleiding in de manuele lymfdrainage volgens Vodder. Voor de mogelijkheden van deze behandelingswijze zie www.mldv.org
 
E-mailadres Coby:                               cobystekelenburg@xs4all.nl