Fysiotherapie Praktijk Raamsdonk op facebook
Fysiotherapie, oedeemtherapie en acupunctuur
Bel Praktijk Raamsdonk 0162 - 513655

Enkele voorkomende indicaties

 
 

  Onvruchtbaarheid                                                                                               

Het is een basale wens van velen,om zichzelf voort te planten. Echter is het voor een groot aantal vrouwen en mannen niet vanzelfsprekend om een kind te krijgen.
Cijfers tonen aan, dat zo'n 15 % van de mensen (in hun vruchtbare leeftijd) hulp zoeken.
 
Binnen de westerse geneeskunde is dan IVF of ICSI een van de behandelingsmogelijk-heden. In de begeleiding van stellen met een kinderwens kan de acupunctuur en Chinese geneeskunde zeker zinvol zijn.
Dit is ook het geval ter ondersteuning van de IVF of ICSI, waardoor het slagingspercentage van deze behandeling sterk kan toenemen (van 20 % naar 35 %).
 
Zowel bij de vrouw als de man kan deze behandeling de kansen op zwangerschap vergroten, hetgeen door diverse wetenschappelijke onderzoeken is aangetoond.
Bij de vrouwen zorgt acupunctuur en Chinese geneeskunde voor verbetering van de menstruatiecyclus, de eisprong en de eigroei. Bovendien geven ze aan dat ze in de behandelperiode meer energie en minder stress hebben.
Bij mannen zorgt de acupunctuur en Chinese geneeskunde voor verbetering van de kwaliteit van het sperma, zodat het bevruchtingspercentage toeneemt.
 
Ook bij steeds terugkerende miskramen kan de acupunctuur en Chinese geneeskunde hulp bieden.