Fysiotherapie Praktijk Raamsdonk op facebook
Fysiotherapie, oedeemtherapie en acupunctuur
Bel Praktijk Raamsdonk 0162 - 513655

Algemeen

Fysiotherapie is een geneeskundige behandeling aan het lichaam van m.n. aandoeningen van het bewegingsapparaat. Dit kan zijn van de gewrichten, van de spieren, van de zenuwen, van de huid of een combinatie hiervan. Naast individuele behandeling is er de mogelijkheid tot groepsgewijs trainen ter verbetering van conditie en preventie. Ook kunt u terecht voor een gericht beweegadvies, zodat u verantwoord kunt blijven bewegen en sporten. 

Fysiotherapie is maatwerk en aangezien geen enkele patiĆ«nt hetzelfde is, dient individueel te worden bekeken welke behandelmethode het meest geschikt is. Een behandeling fysiotherapie wordt over het algemeen gestart na verwijzing van een huisarts, arboarts of specialist. 

Vanaf januari 2006 bestaat er ook de mogelijkheid om rechtstreeks (zonder verwijzing van de arts) naar de fysiotherapeut te gaan. Indien u zich zonder verwijzing bij deze praktijk meldt zullen we eerst een zogenaamde screening uitvoeren. Aan de hand hiervan kunnen we beoordelen of fysiotherapie in uw geval wenselijk en zinvol is.

Als dit zo is kunnen we in overleg met u de behandeling starten. Wanneer dit niet het geval is zullen we u adviseren om b.v. met uw huisarts contact op te nemen. Per zorgverzekeraar verschillen de voorwaarden of de behandelingen zonder verwijzing volledig vergoed worden. Het is belangrijk om uw polisvoorwaarden op dit punt na te kijken.
Per 1 januari 2011 zijn wij aangesloten bij FYSOPTIMA, een landelijk samewerkingsverband van fysiotherapiepraktijken. Voor nadere informatie zie www.fysoptima.nl