Fysiotherapie Praktijk Raamsdonk op facebook
Fysiotherapie, oedeemtherapie en acupunctuur
Bel Praktijk Raamsdonk 0162 - 513655

De behandeling

Alvorens tot behandeling wordt overgegaan, vindt er eerst een uitgebreid onderzoek plaats. Dit bestaat uit een vraaggesprek en een aantal testen. Samen met de gegevens van de verwijzend arts en in overleg met de patiënt wordt er dan een behandelprogramma opgesteld.

Fysiotherapie beheerst 3 onderdelen:
  1. oefentherapie: individueel of in groepsverband
    Dit om het gewricht weer soepel te maken of spieren te versterken. Bij verzwakking van de spieren dient de spierkracht en de belastbaarheid te worden opgebouwd. Erg belangrijk is natuurlijk het zo goed mogelijk gebruik van spieren en gewrichten door de patiënt zelf binnen het dagelijks functioneren: oefentherapie neemt daarom een essentiële plaats in binnen het behandelproces. Voor het opbouwen van spierfunctie of het verbeteren van de beweeglijkheid wordt een trainingsprogramma opgesteld. In PRAKTIJK RAAMSDONK wordt, waar nodig, de oefentherapie ondersteund of aangevuld met het gebruik van Kinesiotape. Deze kinesiotape wordt ook in de topsport veelvuldig gebruikt. 

    Om uitgebreid te kunnen oefenen is in Raamsdonk een ruime oefenzaal aanwezig met de nodige trainingsfaciliteiten, zoals loopband, roeier, hometrainer, cyclotrainer, pullysysteem en diverse losse oefenmaterialen. Er wordt getraind met revalidatie- en fitnessapparatuur, eventueel na het aanbrengen van de kinesiotape ter ondersteuning.Tijdens de training is het mogelijk om permanent de hartfrequentie te controleren.

    Naast behandeling van klachten, zorgt de fysiotherapeut voor advies, voorlichting en begeleiding om herhaling of verergering van klachten te voorkomen. Onderdeel hiervan kan ook het instrueren en aanleren van het zelfstandig aanbrengen van de kinesiotape behoren. Uiteraard kan de behandeling ook bij de patient thuis plaatsvinden in Raamsdonk of directe omgeving ( zoals Raamsdonksveer Geertruidenberg Waspik ).
  2. Massage:  Specifieke vorm hiervan is de manuele lymfdrainage, welke wordt ingezet als er zich problemen in de vochtcirculatie voordoen. Dit is b.v. het geval na borstamputatie, verwijdering van lymfklieren, na operaties , spataderen, open been etc. (zie www.mldv.org ).
  3. Gebruik van fysische techniek (zoals electro-, ultra-geluid-, warmte- en magnetotherapie)

 

 loopband
 loopband
 


 oefenrek