Fysiotherapie Praktijk Raamsdonk op facebook
Fysiotherapie, oedeemtherapie en acupunctuur
Bel Praktijk Raamsdonk 0162 - 513655

FYSIOFIT: SPORTEN BIJ DE FYSIOTHERAPEUT

 
FYSIOFIT-TRAINING is geschikt voor mensen met uiteenlopende klachten of specifieke trainingswensen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan rugklachten, knieklachten revalidatie na een operatie, etc. Deze klachten kunnen, ondanks intensieve (para)medische behandeling, voor een blijvende beperking in het dagelijkse functioneren zorgen. Ook voor de ouder wordende mens is het essentieel om het activiteitenniveau te verhogen of onderhouden en dan is FYSIOFIT-TRAINING de ideale manier om dat te bereiken.
 

DESKUNDIGHEID!

Gezien bovenstaande is deskundige begeleiding een vereiste. Daarom letten wij als fysiotherapeuten continue op een goede uitgangshouding en een juiste manier van uitvoeren van de oefeningen zodat overbelasting en blessures voorkomen worden. Een intake-gesprek is van groot belang om informatie te verkrijgen over uw gezondheidstoestand. We beoordelen dan het functioneren van gewrichten en spieren en uw conditieniveau. Dat kan d.m.v. een fietsconditietest. Ook kijken we naar specifieke redenen en wensen om te bewegen en we nemen een uitgebreide vragenlijst met u door. Alleen op die manier krijgen we een compleet beeld van uw medische voorgeschiedenis en kunnen we een persoonlijk en verantwoord bewegingsprogramma samenstellen.
 

HOE ZIET FYSIOFIT ERUIT ?

In een kleine groep (maximaal 6 personen) wordt er gedurende 1 uur gewerkt aan lenigheid, kracht, evenwicht en uithoudingsvermogen (conditie). Door deze groepsgrootte kan nadrukkelijk gelet worden op individuele wensen. Bewegen in groepjes heeft ook als voordeel dat het sociale aspect een positieve rol gaat spelen zodat het oefenen gezelliger is. Er wordt begonnen met een algemene warming-up met rek- en strekoefeningen. Hierna wordt gebruik gemaakt van steeds wisselende bewegingsvormen, met behulp van diverse materialen (ballen, gewichten, etc.) en circuittraining op de loopband, fiets, roeier en crosstrainer. Dit alles met als doel om spierfunctie en conditie te verbeteren en verantwoord te kunnen blijven bewegen en sporten. Het uur wordt afgesloten met een gezamenlijke cooling-down, rek- en ontspanningsoefeningen.
 

LIDMAATSCHAP!

Er wordt uitgegaan van een drie-maandelijks abonnement. De kosten voor deze termijn zijn 105 Euro op basis van 1 sessie per week. Het inhalen van uw les fysiofit is in overleg mogelijk indien u zich heeft afgemeld. Voor een intake-gesprek  wordt 31 Euro in rekening gebracht. Om te bewegen kunt u het beste sportkleding dragen. Schoeisel dient u ter plaatse om te wisselen voor sportschoenen. Vanwege hygiĆ«ne dient u een handdoek mee te nemen. Oefenmatjes, zit- en of hoofdsteunen dienen zoveel mogelijk met deze handdoek te worden bedekt. Behalve het gebruik van een bidon is het niet toegestaan om drank en etenswaren in de zaal te nuttigen.
Uiteraard is iedereen vanuit Raamsdonk en zijn directe omgeving ( Raamsdonksveer Geertruidenberg Waspik etc.) welkom om aan deze groepslessen deel te nemen !!!

WANNEER ?

Fysiofit wordt gegeven op:
maandag van 13.30-14.30 uur, 17.30-18.30 uur en 19.00-20.00 uur, 
woensdag van 13.30-14.30 uur, 
donderdag van 19.30-20.30 uur, 
vrijdag van 13.30-14.30 uur.

Bij voldoende deelnemers zal er  een nieuwe fysiofit groep worden afgesproken.